سلامت نیوز: علاوه بر محافظت از گوش ها در برابر صداها و مشاغل پرسروصدا، خیلی از ما راه دیگری برای محافظت از شنوایی مان نمی شناسیم. اما آیا واقعا راه دیگری وجود ندارد؟
به گزارش سلامت نیوز به نقل از تبیان، درست است که ژنتیک و عوامل محیطی مانند صداها علت اصلی کاهش شنوایی در افراد هستنند، اما روش هایی برای پیشگیری از افت شنوایی و حتی تقویت آن وجود دارد.
بیشتر مشکلات شنوایی زمانی شروع می شوند که سلول های مویی موجود در حلزون گوش و یا گوش داخلی خوب کار نکنند و یا بمیرند. اما افزایش خونرسانی به گوش داخلی و سرکوب التهاب های موجود در بدن از جمله مهم ترین روش هایی هستند که با کمک آنها می توان شنوایی گوش ها را خوب نگه داشت!
ابتدا ممکن است با خودتان بگویید خب افزایش خونرسانی به گوش داخلی و سرکوب التهاب که دست خودمان نیست. ولی اینطور نیست. بهتر است برای این کار به ادامه مطلب توجه کنید.
1- داروهای مصرفی خود را چک کنید.
اگر شما مبتلا به مشکل شنوایی هستید، بهتر است قبل از هر اقدامی به پزشک متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کرده و وضعیت شنوایی تان را بررسی کنید. همچنین به پزشک معالج خود داروهایی را که مصرف می کنید بگویید. برخی داروها اتوتوکسیک هستند، یعنی برای سلول های شنوایی کشنده اند و می توانند باعث کاهش شنوایی شوند. مانند:
- ضد افسردگی ها: داروهایی مانند فلوکستین و آمی تریپتیلین
- آنتی بیوتیک ها: مانند اریترومایسین، جنتامایسین و تتراسایکلین
- داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs): مانند آسپیرین و ایبوپروفن
اگر علت افت شنوایی در شما نیز مصرف طولانی مدت این گونه داروهاست، بهتر است تحت نظر پزشک خود مصرف آنها را قطع کنید و نوع دیگری از داروها را جایگزین کنید. بدون شک این تغییرات دارویی باعث بهتر شدن شنوایی شما خواهد شد.
مطالعات اخیر نشان داده اند در خانم هایی که حداقل دو ساعت در هفته پیاده روی انجام می دهد خطر افت شنوایی 15 درصد کمتر از بقیه است
2- مواد مغذی مورد نیاز گوشتان را تامین کنید.
به نظر می رسد برخی مواد مغذی خاص جریان خون را افزایش می دهند و با افزایش التهاب در بدن و گوش ها مقابله می کنند. برای دریافت کافی این مواد مغذی مصرف مکمل ها می تواند کمک کننده باشد. از جمله این مواد مغذی می توان به آلفا لیپوئیک اسید، استیل ال کارنیتین، ال گلوتاتیون و کوآنزیم کیو 10 اشاره کرد.
مصرف این مکمل ها (البته با تجویز پزشک) می تواند روند کاهش شنوایی را در شما آهسته کند و همچنین در مقابل آسیب های ناشی از صداهای بلند، از گوش ها محافظت نماید.
3- به سبک زندگی خود دقت کنید.
راه های دیگری هم برای افزایش قدرت شنوایی و تیز کردن گوش ها وجود دارد. اگر شما به هر دلیل برای رفتن به جایی دیر کرده اید، مثلا جلسه مهم کاری دارید و در ترافیک گیر کرده اید، بدون شک در این شرایط سطح استرس شما سر به فلک می کشد. اما لازم است بدانید که این استرس سلامت گوش های شما را نیز شدیدا تهدید می کند.
مطالعات نشان داده اند که ترکیبات شیمیایی به نام دینورفین ها با تحریک التهاب در مغز به استرس پاسخ می دهند. این التهاب نه تنها کاهش شنوایی را تشدید می کند، بلکه باعث اختلالات شنوایی مانند وزوز گوش نیز خواهد شد.
اما یک خبر جالب: مطالعات جدید نشان داده اند جویدن آدامس می تواند خطر افت شنوایی را کاهش دهد. شاید با انحراف مغز از استرس که ممکن است باعث مداخله در پردازش صدا نیز شود.
4- چند کیلویی وزن کم کنید.
چاقی و اضافه وزن خطر افت شنوایی را افزایش می دهد. علت آن است که عوامل مرتبط با اضافه وزن و چاقی مانند فشار خون بالا، به طور قابل توجهی جریان خون گوش داخلی را کم می کنند.
5- ورزش کنید.
مطالعات اخیر نشان داده اند در خانم هایی که حداقل دو ساعت در هفته پیاده روی انجام می دهد خطر افت شنوایی 15 درصد کمتر از بقیه است. این موضوع در مردان نیز صدق می کند.
6- از سیگار پرهیز کنید.
خطرات سیگار برای قلب و ریه ها را همه ما می دانیم. اما درباره گوش ها چطور؟
نتایج مطالعه ای که بر روی تعداد بالایی از بالغین 48 تا 92 ساله انجام شد نشان داد که افراد سیگاری بیشتر از غیرسیگاری ها به اختلالات شنوایی و کاهش شنوایی مبتلا می شوند.
فراموش نکنید خطرات سیگار فقط برای فرد سیگاری نیست. تمام افرادی که به طور مستقیم و غیر مستقیم در مواجهه با دود سیگار قرار دارند، یعنی اطرافیان فرد سیگاری نیز تحت تاثیر آسیب های سیگار قرار خواهند گرفت.
پیشنهاد سردبیر
-
خمیازه از آنچه فکر میکنید نگرانکنندهتر است
آیا زیاد خمیازه میکشید و برای گذراندن بعدازظهر کاری به فنجان سوم یا چهارم قهوه نیاز دارید؟ چنین نشانههایی از خوابآلودگی ممکن است هشداری جدی درباره کمبود خواب باشند؛ مشکلی که میتواند شما را در معرض خطر بیماریهای مختلف قرار دهد و در بلندمدت، به سلامتی شما آسیب بزند.
-
آیا دوقلوها به یک چیز آلرژی دارند؟
آلرژی، یا همان حساسیت، چه عطسههای بهاری ناشی از گرده گلها باشد، چه مشکل در تنفس ناشی از مصرف یک خوراکی خاص، به دلیل ترکیب دو عامل اصلی یعنی ژنهای فرد و محیطی که آنجا زندگی میکند، ایجاد میشوند. هرچه دو نفر چیزهای مشترک بیشتری داشته باشند، احتمال اینکه به همان آلرژیها مبتلا شوند، بیشتر است.
-
محققان در مورد مواد شیمیایی مضر در تشک نوزادان هشدار دادند
طبق مطالعهای که روز سهشنبه در نشریه «علوم و فناوری محیط زیست» (Environmental Science & Technology) منتشر شد، بالاترین سطح مواد شیمیایی در نزدیکی تخت کودکان پیدا شد.
-
مرد درختی و هزاران بیمار فراموششده؛ رنجی که نادر است اما واقعی
بیماریهای نادر اگرچه در ظاهر کمیاباند، اما رنجی که برای مبتلایان به همراه دارند، عمیق و طولانیست؛ از «مرد درختی» سیستان و بلوچستان تا هزاران بیمار ناشناخته دیگر، بسیاری از مبتلایان در ایران با چالشهای جدی در تشخیص، درمان، تأمین دارو و پوشش بیمهای دست و پنجه نرم میکنند؛ در حالی که همچنان آگاهی عمومی و حتی تخصصی نسبت به این بیماریها بسیار پایین است.
-
حساسیت فصلی یا سرماخوردگی؟ فرقشان را بدانید!
با شروع فصل گردهافشانی، عطسه، آبریزش بینی و خستگی سراغ بسیاری میآید. اما آیا این علائم مربوط به حساسیت فصلیست یا سرماخوردگی؟ شناخت تفاوتها میان این دو میتواند راه درست درمان را مشخص کند.
-
وقتی مصرف خودسرانه گیاهان دارویی فاجعه میآفریند
چیدن و فروختن این گیاهان کوهی و صحرایی به غیر از آسیبی که به محیط زیست میزند، ممکن است با مسمومیت و بیماری همراه شود و حتی تا سقط جنین زنان باردار هم جلو برود.
-
روشهای محافظت از بدن در برابر سرطان پوست
معاینات منظم پوست بهطور شخصی و معاینات سالانه پوست توسط پزشک برای تشخیص زودهنگام ضروری است.
-
فرار از سرطان با راهکارهای جادویی
بیشتر متخصصان حوزه سلامت معتقدند استرس،ازعوامل پیشرفت بیماریهاست؛ استرسی که اگربه شکل موقت و لحظهای باشد، آنقدر نمیتواند دردسرساز باشد اما اگر همین استرس مزمن و همیشگی شود، خطرهایی جدی با خود به همراه دارد
نظر شما